"СЕНСС" 10 Вересня, 2021 Коментарів немає
“Офіційних гарантій, що ми набудемо членства в НАТО Президент США апріорі не може надати, тому що це питання всіх країн-членів НАТО” – Вадим Черниш, Голова Керівної ради CENSS на т/к Прямий підбив підсумки тижня.

“Є дві позиції:
1) нормативно-правова
2) політична
Я би їх розвів. Нормативно, дійсно, немає заборони. Але політично люди розуміють: “українці протистоять РФ, і якщо ми завтра приймемо їх в НАТО, нам доведеться воювати за Україну завтра, післязавтра і так далі”.
Яку роботу нашій країні треба проводити в країнах НАТО, де люди не сильно хочуть, щоб Україна раптово стала членом НАТО? Треба проводити відповідну роботу – з політиками, які мають проукраїнські погляди, це щоденна робота посольств, публічна дипломатія.
British council працює на британську державу, USAID працює на американську державу, Россотрудничество працює на російську державу – а хто працює закордоном на українську державу?
Попри те, що я сам розумію, що в НАТО ми не можемо швидко прийти через цілу низьку політичних причин, це не означає, що ми не маємо туди прагнути і не маємо робити те, що наближає нас до НАТО”.
Про візит В. Зеленського до США, загострення на сході України, важливість комунікаційної стратегії та інші важливі теми дивіться у сюжеті Анатомія тижня: https://youtu.be/TT0oa6Ko0Fc