"СЕНСС" 31 Березня, 2020 Коментарів немає

«Нещодавно ізраїльська розвідка Моссад доставила 500 тисяч тестових наборів на коронавірус до Ізраїля з-за кордону – з місць, що не називаються. Вчора Моссад допоміг отримати 10 млн захисних масок і 700 захисних костюмів для бригад швидкої Ізраїля, які проводять тестування на коронавірус. Так обходять черги та дефіцит на міжнародному рівні»,- зазначив Голова Керівної ради СЕНСС Вадим Черниш у Twitter.

За повідомленням ізраїльських ЗМІ, ізраїльська розвідка Моссад, якій доручено забезпечити доставку медичного обладнання з місць, що не називаються з-за кордону, допомогла отримати 10 мільйонів захисних масок та 700 захисних костюмів для бригад швидкої, які проводять первинне тестування на COVID-19, а також 25 тисяч масок-респіраторів підвищеного ступеня захисту N95 та ще кілька десятків тисяч наборів для тестування коронавірусу.

Як інформує Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю, маски та медичне обладнання почало прибувати до країни сьогодні, 31 березня.

До спецоперації з доставки тестів та засобів захисту, за забезпечення якої відповідав Моссад, були долучені Міністерство охорони здоров’я, Міністерство оборони та офіс Прем’єр-міністра.

Також повідомляється, що в рамках цієї операції як мінімум ще 160 апартів штучної вентиляції легенів привезуть в Ізраїль до середи (вже завезено 27). Звідки це обладнання – залишається закритою інформацією.

За останні кілька тижнів це був третій “конвой” Моссада, спрямований на подолання пандемії COVID-19 в Ізраїлі.

Велику партію наборів тестів для виявлення коронавірусної інфекції Моссад доставив 26 березня. Так, за повідомленням Офісу Прем’єр-міністра Ізраїля, розвідка доставила 400 тисяч тестових наборів на коронавірус до Ізраїля з місць, що не називаються, на додачу до 100 тисяч, що були доставлені тижнем раніше.

https://www.timesofisrael.com/mossad-said-to-obtain-more-v…/