"СЕНСС" 25 Лютого, 2021 Коментарів немає

З 2019 року в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса була започаткована освітньо-професійна програма “Міжнародні комунікації та медіація в умовах конфліктного врегулювання” ступеня освіти магістр.

Відкриття програми відбувалося за активної підтримки Вадима Черниша, у 2016-2019 роках Міністра з питань ТОТ та ВПО.

Наразі за освітньо-професійною програмою відбувся перший випуск студентів та другий набір вступників. З цієї нагоди #Вадим_Черниш відвідав щорічний моніторинг освітніх програм, які реалізуються кафедрою міжнародних відносин і зовнішньої політики ДонНУ, на якому сторони обговорили результати навчання магістрів та потенційні напрями партнерства.

Під час спілкування з викладачами кафедри та керівництвом факультету Голова Керівної ради #СЕНСС зазначив про важливість підготовки таких спеціалістів, враховуючи збройний конфлікт та тимчасову окупацію частини території України: “Вкрай важливо забезпечити підготовку вітчизняних висококваліфікованих та конкурентоспроможних фахівців у галузі конфліктного врегулювання. Ми маємо вивчати кращий досвід, співпрацювати з профільними науковцями та навчальними закладами інших країн, особливо там, де були конфлікти, використовувати так званий мультитрековий підхід під час реалізації заходів з врегулювання конфлікту та розбудови миру”