"СЕНСС" 26 Червня, 2024 Коментарів немає

Семінар на тему «Поза межами кордонів у просуванні прав людини та боротьбі з дезінформацією (фейковими новинами) у мирному процесі та гуманітарному реагуванні» відбувся 26 червня 2024 року, його організатором стала Громадська організація «Інститут демократії та розвитку» (ГО I4DD).

Захід було організовано в рамках проекту «Підвищення згуртованості жінок у мирних процесах та сталого реагування у сфері гуманітарної допомоги», в рамках партнерства між ООН Жінки та ГО I4DD, через Жіночий фонд миру та гуманітарної допомоги (WPHF).

У заході взяли участь журналісти та комунікаційники з Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони та медіа-інституцій.

Під час семінару Вікторія Вороніна розповіла учасникам про вплив концепції «російського миру» на медіапростір та про розгалужену мережу установ РФ, що уповноважені здійснювати вплив, в тому числі на ЗМІ, у «країнах ближнього зарубіжжя». Виконавчий директор СЕНСС навела приклади інформаційних кампаній РФ в Україні та інших країнах, поділилась українським досвідом протидії таким кампаніям та акцентувала увагу на впливі урядового і неурядового секторів на освітлення інформації у ЗМІ. Окрім того, учасникам було представлено рекомендації по протидії пропаганді зі сторони РФ.