"СЕНСС" 28 Вересня, 2020 Коментарів немає
Днями завершились військові навчання «Кавказ-2020», що проводилось на території Південного військового округу РФ і в акваторії Чорного і Каспійського морів з 21 по 26 вересня під керівництвом начальника Генштабу ЗС Росії Валерія Герасимова. За повідомленнями Міноборони РФ участь у них брали близько 80 тис. осіб (в тому числі з’єднання і частини бойового, тилового і технічного забезпечення, протиповітряної оборони, Військово-морського флоту РФ і спеціальних військ), а також до 1 тис. військових з Вірменії, Білорусі, Ірану, Китаю, М’янми і Пакистану.
Також зазначалось, що під час навчань на полігонах були задіяні до 250 танків, до 450 бойових машин піхоти і бронетранспортерів, до 200 артилерійських систем і реактивних систем залпового вогню.

Незважаючи на ряд курйозних ситуацій під час навчань, про які повідомляли ЗМІ (з ракетою С-400, що не запустилась та підбитим танком), є важливі речі, на які звертає увагу Вадим Черниш, Голова Керівної ради «СЕНСС».
1️⃣ Проведення військових навчань – це небезпека для України. Є відкрита і закрита частини навчань, під час них можуть досліджуватись в тому числі «вразливості» нашої держави. Тому навіть без вторгнення вони є небезпечними.
2️⃣ Під час навчань «Кавказ-2020» відпрацьовувалось управління військами, які зосереджені, насамперед, на найнебезпечніших ділянках поряд з українським кордоном.
3️⃣ Військове управління всіма так званими «народними міліціями» насправді фактично здійснюється з Південного військового округу
4️⃣ Командувач Південним військовим округом РФ – це та людина, яка проводила (командувала) кілька років операцію в Сирії. Зараз до навчань «Кавказ-2020» залучені іранські військовослужбовці. І тут варто згадати, що удар по Сирії тими самими ракетами з комплексів «Калібр» наносився саме через територію Республіки Іран. Літаки з озброєнням «Кинджал», гіперзвукові ракети, які можуть нести ядерну зброю почали ставити на озброєння в РФ саме з Південного військового округу.
5️⃣ В Криму розташовані нові протиракетні комплекси – С-400, які створюють загрози для всього Чорноморського регіону. Там відпрацьовується боротьба з безпілотниками. Варто нагадати, що 11 вересня 2020 року американські розвідувальні безпілотники здійснювали обліт території України для проведення підготовки, в тому числі і до проведення навчань «Кавказ-2020».
Детальніше дивіться в коментарі Вадима Черниша телеканалу Україна 24