"СЕНСС" 18 Січня, 2020 Коментарів немає

Вадим Черниш привітав другий випуск магістрів з врегулювання конфліктів та медіації факультету “Соціологія і право” НТУУ “Київський політехнічний інститут” з завершенням навчання та отриманням дипломів. Урочистості пройшли 17 січня 2020 року в Київському політехнічному Інституті за участю першого проректора Юрія Якименка, посла Швейцарії Клода Вільда та Директора Британської ради в Україні Саймона Вільямса.

Три роки назад Вадим Черниш, будучи міністром МТОТ, виступив ініціатором підготовки в Україні фахівців-конфліктологів. Так наша співпраця з КПІ розпочалась ще наприкінці весни 2017 року, коли ми разом з факультетом “Соціологія і право”за підтримки урядів Швейцарії та Великої Британії та безпосередньої участі викладачів з їхніх найкращих університетів, започаткували першу в Україні магістерську програму з підготовки фахівців-конфліктологів.

Навчальні плани, програми, посібники, бібліотека професійної літератури – все це було створено разом з міжнародними експертами та факультетом “Соціологія і право” КПІ за декілька місяців, щоб студенти одного з найповажніших українських університетів змогли отримати кращі знання і розпочати навчання вже в 2017 році.

Під час урочистого вручення дипломів Вадим Черниш наголосив: “Спеціалісти цього фаху як ніколи зараз потрібні Україні. Радий, що розпочата нами справа має суспільний запит і продовжує розвиватися. Магістри отримали знання та комплексну підготовку від кращих міжнародних і українських викладачів з питань конфліктів та розбудови миру. Сьогодні випускникам я бажаю зберегти в серці вогник для відданої праці за цим високим покликанням”