Адміністратор 20 Листопада, 2019 Коментарів немає

В 2019 році за ініціативи і під загальною координацією Вадима Черниша, який зараз є Головою Керівної Ради Центру, було розроблено посібник“АБВ. Збройний конфлікт в термінах (Путівник для України)”.

Авторами посібника стали В.Черниш (в 2016-2019 рр. Міністр з питань тимчасово окупованих територій та ВПО) , його міжнародні радники і консультанти, а також до написання посібника долучичилиь співробітники МТОТ. Створення посібника стало можливим завдяки фінансовій підтримці Швейцарської Конфедерації. Посібник вперше презентований в липні 2019 року.

Посібник розроблено на допомогу в роботі як журналістів, громадських діячів, так і державних службовців та політиків. Україна сповідує європейські цінності, тому автори посібника орієнтувалися на міжнародне гуманітарне право, яке ґрунтується на повазі до людини.

Посібник містить роз’яснення термінологічної бази міжнародного гуманітарного права, але також до нього включено й нову термінологію щодо збройного конфлікту й російської військової агресії. Важливо зазначити, що викладена в посібнику термінологія опирається на українське законодавство, сформоване вже після 2014-го року, та Міжнародне гуманітарне право»