"СЕНСС" 1 Березня, 2020 Коментарів немає

Виконавчий директор “СЕНСС” Вікторія Вороніна долучена в якості експерта до реалізації проекту Координатора проектів ОБСЄ “Діалог заради реформ та суспільного єднання в Україні”.

В рамках проекту Вікторія Вороніна провела тренінг для представників органів місцевого самоврядування трьох громадах Херсонщини (Новоолексіївської, та Каланчакської ОТГ та міста Херсон) та Нацполіції Херсонської області та АРК.

Учасники тренінгу отримали навички:

  • виявлення і аналізу ризиків виникнення конфліктів в громадах;
  • роботи з різними джерелами інформації для ідентифікації існуючих конфліктів в громадах та ризиків виникнення нових;
  • вирішення конфліктів та зменшення напруження в громадах;
  • організації співпраці на місцевому, регіональному та національному рівнях з метою запобігання та вирішення конфліктів;
  • використання інструментів діалогу під час вирішення конфліктів в громадах.

Тренінгу передувала проведена Виконавчим директором СЕНСС Вікторією Вороніною оцінка ризиків виникнення конфліктів в трьох громадах Херсонщини (Новоолексіївської, та Каланчакської ОТГ та міста Херсон), що була презентована на початку лютого.

Як вже повідомлялось проміжні результати щодо виявлених факторів ризику, напруженння, суперечностей і конфліктів в громадах були представлені в Києві спільноті міжнародних організацій, що працюють в сфері діалогу та підсилення соціальної злагоди.