"СЕНСС" 29 Квітня, 2021 Коментарів немає

Минуло 7 років з початку збройного конфлікту на сході України. За цей час зазнали змін законодавство та державна політика в країні. В той час як державними органами і міжнародними партнерами України було накопичено великий досвід діяльності із врегулювання та подолання наслідків конфлікту.

9 та 12 квітня відбулась онлайн-презентація аналітичного звіту «Огляд поточної ситуації збройного конфлікту на Сході України та контекст окремих його проявів і наслідків».

Звіт підготовлено експертами Центру безпекових досліджень #CENSS Вадимом Чернишом та Вікторією Вороніною в межах проєкту Академії Фольке Бернадотта “Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні”.

На сторінках звіту вперше проаналізовано та систематизовано інформацію про:

  • поточний стан конфлікту,  а також сформовано його профіль;
  • контекст окремих проявів та наслідків конфлікту, а також перспектив його врегулювання і можливості для пом’якшення його наслідків
  • механізми, формати та результати міжнародної співпраці у питаннях подолання і пом’якшення наслідків конфлікту.

Результати дослідження стануть цінним путівником для:

  • міжнародних організацій у кращому інформуванні й плануванні можливих ініціатив з подолання наслідків конфлікту
  • органів влади – задля планування заходів з попередження та врегулювання конфліктів, формування державної політики.

До участі у презентаціях  були запрошені представники посольств та міжнаронародних організацій, народні депутати України, представники центральних органів влади та державних установ, до компетенції яких входять питання врегулювання конфліктів, подолання та пом’якшення наслідків конфлікту на сході України.

 

Ознайомитись зі звітом англійською та українською мовами можна за посиланням

  1. Аналітичний звіт «Огляд поточної ситуації збройного конфлікту на сході України та контекст окремих його проявів і наслідків»
  2. Analytical report “Overview of the armed conflict in eastern Ukraine – a context and conflict analysis”